Veteranen TV brengt een nummer uit

12 jun 2020 | Nieuwsberichten

Na de release komt er een videoclip

Het nummer is in productie en zal worden uitgebracht op 27 juni 2020. Dit noemen ze de release. Naast dit nummer wij daarna een videoclip opnemen waarmee we het nummer een extra boost kunnen geven. Het is voor jullie heel moeilijk om te zeggen hoe de clip eruit zou moeten gaan zien omdat jullie het nummer niet kennen.

Het liefst zou ik ook dat met jullie delen, maar dat is niet verstandig. Dus doen we dat maar niet. Het nummer krijgt een melodie/sound van een Orchestra wat dan steeds verder opbouwt gedurende het nummer. De tekst is geschreven voor alle overleden soldaten rondom de bevrijding van ons Land, nu 75 jaar geleden. De tekst is ook prima ter nagedachtenis van onze jongens die zijn omgekomen tijdens onze missies. Sterker nog, zelfs alle veteranen en militaire zullen er dingen in herkennen.

We hebben daarvoor een passende titel bedacht. Maar ook het publiek kan er een boodschap uithalen. Kortom voor deze gelegenheid zal het een prachtig nummer gaan worden.

Als we naar de tekst kijken en luisteren naar de opbouw van de muziek krijg ik als wel een bepaald beeld waar ik heen zou willen gaan. Door deze gedachten om te zetten in een beeld wil ik meerdere dingen overbrengen.

• De oude veteranen prominent in de clip op de voorgrond. We mogen deze mannen ook nooit vergeten.
  • Naast deze oude mannen onze gedecoreerde prominent in beeld. Want ook wij hebben helden. Zelfs helden die aan de kant worden Een speciaal nummer met een geweldige clip  geschoven. Kan niet en mag niet.
  • Alle overige Veteranen sluiten hierbij aan. We willen hierbij zoveel mogelijk veteranen wat is toegestaan tijdens de maatregelen.En dat kan want we schalen op vanaf 1 juli 2020. Vanaf dat moment mogen we met meer mensen bij elkaar. We kunnen ook meerdere mensen bij elkaar krijgen door verschillende locaties te plannen. De opgenomen beelden moeten toch gemonteerd worden tot een eindresultaat.
  • Als we dan richting het einde van de clip wanneer de muziek zijn hoogtepunt bereikt brengen wij als Nederlandse Veteranen van Oud naar jong met hopelijk nog actief dienende militairen erbij een groet naar alle omgekomen militairen en de veteranen die ons bevrijd hebben. Dit moet om een manier in beeld gebracht worden waardoor iedere kijker het indrukwekkend zal vinden en als het ware kippenvel zal krijgen.

Door deze clip moet er een vloedgolf komen van kijkers en luisteraars waardoor er vanzelf Airplay en aandacht zal ontstaan. Door deze aandacht zal er vanzelf aandacht komen voor onze verhalen. Uiteraard hebben wij contact met verschillende media voor aandacht en zullen wij aan alle radiostations vragen om het nummer te draaien ter eren van onze veteranen. Het is dus belangrijk dat we ook met de productie onze krachten gaan bundelen. Ideeën zijn en blijven dus altijd welkom. En het maakt daarbij niet uit wat voor ideeën. We filmen zoveel mogelijk om te kunnen verwerken in een clip.

Tot slot wil ik best – ondanks dat ik het positief wil houden – vermelden dat ik begrijp dat er vele een afwachtende houding aannemen onder Veteranen en Thuisfront. Dat zal wel veranderen na de release. Ik heb daar alle vertrouwen in. Ik begrijp er werkelijk niets van dat onze bekende organisaties, zonder namen te noemen, op de achtergrond blijven. Als men denkt dat de aandacht automatisch naar hen zal gaan hebben zij het mis. Dit project komt niet van de gevestigde bekende organisaties maar direct uit de koker van de veteranen zelf.

Update over dit project

De opnames voor de videoclip hebben helaas nog niet kunnen plaatsvinden. In de clip wilde wij veteranen van verschillende leeftijden in beeld brengen. Helaas is dit wegens corona niet gelukt. Daarnaast is er weinig tot geen medewerking gekomen vanuit Defensie en/of veteranen.

Mocht dit op en ander moment wel lukken dan zullen wij deze opnames in heroverweging nemen en mogelijk alsnog de productie opstarten.