Vrijwilligers kunnen we helaas niet op iedere hoek van de straat vinden omdat iedereen erg druk is en dus meestal weinig tijd heeft. Vrijwilligers vinden met Veteranen TV is kennelijk nog moeilijker, want het eerste waar men aan denkt is dat ze niet zo nodig op beeld hoeven. Tenminste als wij sommige reacties horen. 

Nu is toevallig het geval dat je als vrijwilliger bij Veteranen TV niet in beeld hoeft en toevallig is het ook geen bezigheid waarmee je altijd 24/7 beschikbaar moet zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat een vrijwilliger gaat doen binnen Veteranen TV. Doelstelling is dat we met Veteranen TV een platform gaan vormen voor, door en met Veteranen, Militairen en Thuisfront. 

Wat voor soort vrijwilligers zoeken wij? 

Om dat te beantwoorden ga ik eerst even uitleggen hoe Veteranen TV in elkaar steekt en wat het uiteindelijke doel is. Op dit moment is Veteranen TV een project van Stichting Twenty-four Seven. De bedoeling is om eerst het project goed op te zetten om vervolgens in de toekomst het project om te dopen in een aparte rechtsvorm. Deze rechtsvorm kan een stichting, vereniging of besloten vennootschap worden. Dit is helemaal afhankelijk van de toekomst. 

We hebben dus enerzijds het project en anderzijds de doelstelling van het project waar op dit moment de prioriteit op ligt. We hebben als doel om met Veteranen TV programma`s te maken voor, door en met Veteranen, Thuisfront en Militairen. Hiervoor hebben wij op dit moment zo`n 20 formats klaar liggen wat we met een klein team hebben samengesteld. 

Dat kleine team willen wij natuurlijk vergroten om verschillende redenen. Aan de ene kant kunnen we meer doen, omdat we simpelweg met meer mensen zijn en aan de andere kant krijgen we dan ook veel meer verschillende ideeën. De vrijwilligers die wij zoeken kunnen dus nodig zijn voor verschillende werkzaamheden in het totaal traject van een productie. 

Laat ik een voorbeeld benoemen;

We gaan binnenkort starten met het format “Veterans Late Night” wat je zou kunnen vergelijken met het programma Op1, Jinek of Beau met onderwerpen en gasten aan tafel, een reporter op pad en een ter afsluiting muziek. Dit programma zal dus in de studio worden opgenomen. Als ik specifiek voor dit programma vrijwilligers wil zoeken dan gaat het dus om mensen die willen meedenken als een soort redactie zodat we goede onderwerpen kunnen selecteren en gasten kunnen uitnodigen. Tijdens de opnames zijn ook mensen nodig om het allemaal soepel te kunnen laten verlopen. De opnames en techniek zal worden verzorgd door Mpire maar alles daaromheen moeten wij zelf regelen. 

Onze gasten moeten netjes ontvangen worden. Als er bezoekers bij de opnames zijn toegestaan moeten ook deze netjes worden ontvangen. We hebben dus mensen nodig als gastvrouw/heer, voor de bar, de keuken, entree et cetera. Maar ook voor en in aanloop naar de opnames zijn handjes nodig. Mensen die helpen opbouwen en klaarzetten, iemand die goed kan fotograferen, iemand die goed is met teksten et cetera. Een programma bedenken is makkelijker dan de uitvoering omdat dit best een lang traject is. En dan is dit programma alleen in de studio. Als we op locatie gaan filmen hebben we nog meer mensen nodig. 

Hoe dan ook zullen wij gaan starten met onze opnames en hopen op meer support vanuit onze eigen doelgroep. Wij denken dat dit de beste resultaten zal gaan opleveren. Buitenstaanders zien dit als een gewone opdracht voor een productie, terwijl bij veteranen, militairen en thuisfront ook een stukje gevoel en ervaring bij komt wat direct zichtbaar zal zijn in het resultaat. 

Maar ook als Stichting, Vereniging en/of initiatief kan een bijdrage geleverd worden. Stel je nu toch eens voor dat er een geweldig idee ontstaat tijdens één van jullie vergaderingen. In dat geval is het altijd goed om dit aan ons voor te leggen en wie weet komt er een apart programma met jullie naam en jullie redactie. Wij willen samenwerken met alle organisaties en instanties om ons netwerk te vergroten zodat wij zelf met onze doelgroep kunnen bepalen wat we maken en hoe. 

Ben jij een militair, veteraan of thuisfront en heb jij vaardigheden en interesse om ons actief als vrijwilliger te helpen, neem dan contact met ons op. Onze contact gegevens staan op deze website.