Kinderprogramma`s

Uiteraard met toestemming van ouders en conform de regelgeving rondom kinderarbeid, want dat is wel een dingetje, willen wij natuurlijk ook een aantal programma`s maken met, voor en door de kinderen van onze militairen en veteranen. En met deze kinderen bedoelen wij de jongere kinderen tot ongeveer 15 jaar.Denk bijvoorbeeld om programma`s te maken door de ogen van deze kinderen hoe klein ze zijn kan dit mooie verhalen opleveren.

Maar misschien is het leuk om met kinderen in de kookstudio een lekker gerecht te maken van bijvoorbeeld papa of mama die op uitzending is (geweest) of gerechten die ze tijdens de uitzending vaak gegeten hebben. Tijdens het koken kan dan een gesprek worden gestart met het kind. Hoe is de ervaring vanuit het kind. Wat is hetgeen hij/zij het meeste mist. Hoe komt hij/zij door de periode heen als papa/mama op uitzending is en hoe ging dat als papa of mama inmiddels weer terug zijn. 

Maar ook andere programma`s zijn mogelijk. Misschien wil het kind meer weten over het werk van papa/mama en gaan ze samen met Jaap AAP op onderzoek uit of misschien willen ze wel een speciaal programma waar kinderen samen met andere kinderen bij elkaar komen in de studio. Kortom ook met kinderen en door kinderen is er best veel mogelijk.

En wat denken jullie van kinderen die samen met een (oude) veteraan op pad gaan naar bijvoorbeeld het Nederlands Militair Museum. Feitelijk hebben deze kinderen een levende encyclopedie bij zich om te praten over de mooiste verhalen bij de pronkstukken uit het museum.

Ook kinderen mogen – samen met hun ouders – ideeën aandragen. Misschien zijn er wel kinderen die graag als gast-reporter op pad willen naar bijvoorbeeld de Tweede Kamer of in gesprek willen met de minister. Er zijn zoveel ideeën, maar we gaan goed luisteren naar de kinderen.