In verschillende berichten op o.a. onze Facebookpagina schreven wij dat we binnenkort zouden gaan starten met een aantal nieuwe formats aan programma`s. Van een aantal programma`s zijn inmiddels ook de promo`s gemaakt. Op deze website schreven wij dat we nu zo`n 20 formats klaar hebben liggen en waarmee we dus zouden kunnen starten. Voor sommige formats zijn we nog in overleg met verschillende partijen waarvan wij denken dat die prima passen in het concept omdat hun eigen doelstelling daar prima op aansluiten. 

Op deze website staat op de pagina “Onze Programma`s” een overzicht van de programma`s die wij willen gaan maken. Bij sommige programma`s is er een variant voor een special. Deze special is dan het zelfde concept, maar met een iemand anders in de hoofdrol. 

Ook zijn wij aan het nadenken om richting de verkiezingen aandacht te besteden aan de politiek en hoe zij denken over de Krijgsmacht, Defensie en mogelijke missies. Blijft Defensie voldoende budget houden of komt er weer een bezuiniging aan. 

Ook houden we rekening met het feit dat lopende de periode dat wij met steeds meer programma`s komen ook weer nieuwe ideeën zullen ontstaan waarmee wij weer een nieuw programma zouden kunnen maken. 

Zoals we steeds schreven gaan wij geen kanaal worden waar steeds maar programma`s op zullen komen waarmee wij de nadruk leggen op alles wat mis gaat rondom veteranen die in een speciaal traject zitten of die niet zo`n goede ervaringen hebben met en rondom de nazorg. Maar we willen zeker wel geloofwaardig blijven door een eerlijk verhaal te vertellen middels onze programma`s. Veel dingen gaan goed en veel veteranen hebben hun leven goed opgepakt, maar we moeten niet gaan doen dat alles goed gaat en dat mag best gezegd worden. 

Ook gaan wij veel aandacht geven aan de wereld van Veteranen zoals rondom de samensmelting van het nieuwe Nederlands Veteraneninstituut wat in januari 2021 zal gaan plaatsvinden. Wat gaat er veranderen en is dit merkbaar? Wat zijn de verschillen?. Kortom, het zullen informatieve items gaan worden. 

Met alle programma`s die wij willen maken met, voor en door Veteranen, Militairen en Thuisfront willen wij de samenleving iets dichterbij brengen waardoor het totaalbeeld kan veranderen. Veteranen TV zal geen gesloten kanaal worden waardoor iedereen die dat wil onze programma`s kan volgen, bekijken en kan oordelen. Voor de Veteraan, Militair en Thuisfront zal er vast veel nieuwe informatie bekend worden en de samenleving gaat merken dat niet alle veteranen in de leeftijd van 80 jaar is. Tevens zal iedereen kunnen zien dat Vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat werken voor Defensie toch eigenlijk een mooi beroep is waar saamhorigheid en kameraadschap hoog in het vaandel staat. 

Voor we dat kunnen doen moeten we natuurlijk wel gaan starten met een aantal programma`s en gelet op de periode van het jaar kunnen we ze onmogelijk allemaal direct maken en uitzenden. Daarom hebben wij de keuze gemaakt om in 2020 te starten met “Veteranens Late Night”,  “Just Jamal”, “Rodi on Tour” en “Behind the scenes Veterans TV”. Met alle overige programma`s zullen wij natuurlijk wel beginnen, maar die zullen naar verwachting begin 2021 pas klaar zijn voor uitzending. 

Binnenkort zullen wij de exacte programmering bekend gaan maken.